Buřty na pivu – milovaná retro klasika krok za krokem!

Vraťte se zpět v čase k nezapomenutelným chutím tradiční české kuchyně s tímto oblíbeným receptem. Buřty vařené na pivu jsou nejen lahodnou, ale i nostalgickou pochoutkou, která přináší vzpomínky na rodinné oslavy a neformální večery s přáteli. Připravte si tento jednoduchý, ale výtečný pokrm!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Buřty na pivu - milovaná retro klasika krok za krokem!
Zdroj: cooklikeczechs.com

Buřty na pivu

Co budeme potřebovat:
  • 3 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá středně pálivá chilli paprička
  • 1 a ½ lžíce vepřového sádla nebo slunečnicového/řepkového oleje
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce tomatového protlaku
  • 3 lžíce tomatového kečupu spíše sladšího
  • 2 šálky tmavého ležáku (480 ml) – černé pivo
  • 1 lžíce medu
  • 6 párků (asi 600 g) jako české špekáčky, německé bratwursty nebo polské kielbasy
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • sůl podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Oloupejte cibule a nakrájejte je na měsíčky. Oloupejte a nakrájejte na tenko stroužky česneku.

2. Omyjte a podélně rozpulte chilli papričky, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky.

Buřty na pivu - milovaná retro klasika krok za krokem!
Zdroj: cooklikeczechs.com

3. Oloupejte párky a nakrájejte je podélně na poloviny.

4. Na středně silném ohni zahřejte sádlo ve vhodné pánvi nebo pekáči. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku a míchejte, dokud cibule nezačne hnědnout.

5. Přidejte bobkové listy a snítky tymiánu. Promíchejte.

Buřty na pivu - milovaná retro klasika krok za krokem!
Zdroj: cooklikeczechs.com

6. Snižte teplotu, přidejte kečup a tomatový protlak, promíchejte a restujte asi půl minuty.

7. Přilijte pivo, oslaďte medem, přidejte sůl a mletý pepř. Do omáčky vložte poloviny párků.

Buřty na pivu - milovaná retro klasika krok za krokem!
Zdroj: cooklikeczechs.com
Buřty na pivu - milovaná retro klasika krok za krokem!
Zdroj: cooklikeczechs.com

8. Pekáč s párky vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte asi 20-25 minut.

Buřty na pivu - milovaná retro klasika krok za krokem!
Zdroj: cooklikeczechs.com

9. Po upečení nechte chvíli odpočinout a můžete podávat!

Dobrou chuť!