Dort Pavlova s čerstvým ovocem: Svěží varianta oblíbeného dezertu

Objevte kouzlo Dortu Pavlova s čerstvým ovocem, svěží varianty oblíbeného dezertu, který je perfektním spojením lehkosti a elegance. Tento vzdušný a jemný dezert, pojmenovaný po slavné ruské baleríně Anně Pavlovové, se vyznačuje křupavou základnou, nadýchanou šlehačkou a bohatou vrstvou čerstvého ovoce. Připravte se na to, že se stane novým oblíbencem vašeho dezertního menu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Dort Pavlova s čerstvým ovocem

Co budeme potřebovat:
  • Bílky 12 ks / 400 g
  • Moučkový cukr 500 g
  • Kukuřičný škrob 60 g
  • Citronová šťáva
  • Vanilková esence
  • Smetana na šlehání 700 ml
  • Moučkový cukr 50 g
  • Maliny
  • Borůvky
  • Listy máty
  • Hruška 1 ks
  • Špetka soli

Jak budeme postupovat:

1. Vytvořte si 2 pusinkové pláty: V naprosto čisté míse šlehejte 6 bílků (200 g) se špetkou soli, dokud se nevytvoří pěna.

2. Postupně přidávejte 250 g moučkového cukru a pokračujte ve šlehání. Jakmile se směs zpevní, přestaňte šlehat a prosejte 30 g kukuřičného škrobu.

3. Šlehejte znovu, dokud se škrob nespojí. Přidejte vanilkovou esenci a půl lžičky citronové šťávy.

4. Šlehejte znovu, dokud nezískáte homogenní a tuhou směs.

5. Na plech vyložený pečicím papírem umístěte kruh z dortové formy (průměr 22 cm).

6. Přeneste pusinkovou směs do kruhu.

7. Rovnoměrně rozetřete směs a pak prudce sejměte kruh.

8. Vložte plech do předehřáté trouby na 100 stupňů Celsia na 2 hodiny.

9. Po pečení nechte ještě 30 minut v troubě s mírně pootevřenými dveřmi. Opakujte proces i pro druhý plát.

10. Do chladné míse (uložené v lednici/mrazáku na 15 minut) dejte 700 ml studené smetany na šlehání z lednice. Šlehejte 2 minuty.

11. Přidejte 50 g moučkového cukru a šlehejte na vysoké rychlosti, dokud smetana neztuhne a nestane se pevná.

12. Rozdělte smetanu na dvě části.

13. Na první pusinkový plát rozetřete rovnoměrně polovinu smetany.

14. Můžete přidat na smetanu malé kousky oloupané hrušky.

15. Přidejte druhý plát a poté zbylou smetanu. Rovnoměrně rozetřete stěrkou.

16. Ozdobte malinami, borůvkami, listy máty nebo jiným ovocem.

17. Dejte do lednice na nejméně jednu hodinu a máte hotovo!

Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: