Připravte si dokonalé jablečné řezy

Jablečné řezy jsou klasickým a milovaným dezertem, který kombinuje sladkou chuť jablek s bohatou texturou těsta. Ideální jako pochoutka k odpolední kávě nebo jako sladké pohoštění pro návštěvy.

Zdroj: Eva Hejná

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 1 Hera (nebo jiný tuk)
  • 1 vajíčko
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 lžic mléka

Pro náplň:

  • 1 kg nakrájených jablek
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce cukru
  • Oříšky
  • Rozinky

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Smíchejte mouku s Herou, vajíčkem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a mlékem. Vypracujte hladké těsto.

2) Příprava náplně: Smíchejte nakrájená jablka s vanilkovým pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem, cukrem, oříšky a rozinkami.

3) Sestavení a pečení: Těsto rozdělte na dvě části. Jednu část rozválejte na plech, rozprostřete na něj náplň a přikryjte druhou částí těsta. Horní placku potřete vajíčkem.

4) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na střední teplotu, dokud nejsou jablečné řezy zlatavé a propečené.

Skvělé jablečné koláčky jen ze 3 surovin, které zvládne každý

Závěr:

Po upečení nechte jablečné řezy vychladnout a pak je můžete krájet na porce. Tento tradiční recept je vynikající volbou pro milovníky jablečných dezertů.