Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Tato třešňová bublanina je tak jednoduchá, že už na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Chutná bublanina s lahodným čerstvým ovocem nikdy nezklame.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Třešňová bublanina
Co budeme potřebovat:
- 4 ks vajec
- 130 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžíce oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 500 g třešní
- moučkový cukr na posypání, máslo na vymazání a mouka na vysypání plechu
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy s moučkovým cukrem a vanilkou – vyšlehejte do hladka. Pak přidejte citronovou kůru, olej, mouku a prášek do pečiva. Do bílků přidejte sůl a šlehejte je do tuha. Lehce vmíchejte do těsta.
2. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem a vysypte ho moukou. Třešně omyjte, vypeckujte.
3. Připravené těsto nalijte na plech, posypte třešněmi a pečte v předehřáté troubě asi 20 až 30 minut.
4. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na třešňovou bublaninu i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Tradiční hrníčková kakaová bublanina s ovocem.