Pokud máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni, máme pro vás ideální řešení: jednoduché arašídové kostky s čokoládovou polevou, které se připravují bez pečení! Recept je tak jednoduchý, že si s ním hravě poradí i začínající kuchaři, a díky absenci pečení je také skvělým projektem pro vaření s dětmi.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduché arašídové kostky s čoko polevou
Co budeme potřebovat:
- 3/4 šálku cukru (160 g)
- 1/4 šálku vody (80 ml)
- 3/4 šálku smetany na šlehání (200 ml)
- 4 a 1/4 lžíce másla (60 g)
- 2 a 1/2 šálku solených nebo nesolených pražených arašídů (400 g)
- 200 g mléčné čokolády
- 30 g hořké čokolády na ozdobu (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si plech vystlaný papírem na pečení s rozměry 28×18 cm.
2. Na pánev přidejte 3/4 šálku cukru (160 g) a 1/4 šálku vody (80 ml). Vaříme na mírném ohni, dokud se cukrová směs nezačne barvit do zlatova.
3. Přidejte 3/4 šálku smetany na šlehání (200 ml) a míchejte, dokud se směs nespojí. Pokračujte v míchání 5-7 minut, dokud karamelová omáčka nezačne tmavnout.
4. Potom přidejte 4 a 1/4 lžíce másla (60 g) a přibližně 2 a 1/2 šálku solených nebo nesolených pražených arašídů (400 g).
5. Směs vylijte na plech a dobře ji uhlaďte. Přikryjte fólií a nechte chladit hodinu.
6. Následně rozpusťte 200 g mléčné čokolády a vylijte ji na arašídy. Nechte vychladit 30 minut.
7. Ozdobte tmavou čokoládou a nakrájejte na čtverečky. Dobrou chuť!