Dvoubarevný krémový vanilkovo-čokoládový dort

Představujeme vám dvoubarevný krémový vanilkovo-čokoládový dort, který je skvělou volbou pro každého, kdo miluje spojení jemné vanilky a bohaté čokolády. Ať už hledáte perfektní dort na oslavu, rodinnou večeři nebo jen chcete potěšit své chuťové pohárky, tento dvoubarevný dort je tou správnou volbou. Jeho příprava je jednoduchá.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Krémový dort se snadnou přípravou
Zdroj: kiloretete.ro

Dvoubarevný krémový vanilkovo-čokoládový dort

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 vaječné bílky + špetka soli
  • 3 lžíce cukru (50 g)
  • 3 žloutky + 1 lžíce vanilková esence (10 g)
  • 3 lžíce mouky (60 g)
  • 1 sáček prášek do pečiva

Krém:

  • 30 g želatiny + 100 ml mléka
  • 8 žloutků
  • 130 g cukru
  • 1 lžíce vanilková esence (10 g)
  • 1 lžíce mouky (20 g)
  • 300 ml teplé až hořké mléko
  • 120 g másla pokojové teploty
  • 8 vaječných bílků + špetka soli
  • 130 g cukru
  • citronová kůra

Čokoládová poleva:

  • 200 g hořké čokolády 50%
  • 40 g másla
  • 300 ml hořké smetany
  • 50 ml hořkého mléka

Na zdobení:

  • 50 g strouhaná bílá čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Ve 2 miskách oddělte bílky od žloutků. Bílky se solí vyšlehejte do bílé krásné pěny a přisypejte cukr – šlehejte.

2. Následné přidejte žloutky a vanilku – míchejte, dokud nezesvětlá barva a nakonec nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Vidličkou jemně promíchejte odspodu nahoru a získané těsto nalijte do formy vymazané olejem.

Krémový dort se snadnou přípravou
Zdroj: kiloretete.ro

3. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 20 minut.

4. Příprava krému: Vmíchejte želatinu do mléka – promíchejte a nechte ji 5 minut působit, aby se zvlhčila.

5. Ve 2 miskách oddělte bílky od žloutků. Do misky se žloutky přisypejte cukr – míchejte, dokud nezískáte světlý nadýchaný krém, pak přidejte vanilku a nasypejte mouku – promíchejte a za stálého míchaní přilévejte po troškách teplé mléko.

6. Žloutkovou směs přelijte do hrnce na sporáku – vařte na středním ohni a za stálého míchaní metličkou vařte, dokud nezhoustne. Po uvaření odstavte z ohně a přidejte želatinu smíchanou s mlékem a máslo – promíchejte a nechte vychladnout.

Krémový dort se snadnou přípravou
Zdroj: kiloretete.ro

7. Ve velké míse vyšlehejte bílky se solí a postupně za stálého šlehání přisypávejte cukr – šlehejte, poté přidejte nastrouhanou citrónovou kurů – vařte v páře a nepřetržitě míchejte 5 minut a po uvaření nechejte vychladnout.

8. Na studený žloutkový krém postupně přidávejte směs a po každém přidání jemně promíchejte stěrkou zdola nahoru.

Krémový dort se snadnou přípravou
Zdroj: kiloretete.ro

9. Krém nalijte na upečené těsto, zarovnejte a nechejte v lednici 4 až 6 hodin odležet.

10. Příprava čokoládové polevy (po 4-6 hodinách): Do hořké čokolády přidejte máslo, přilijte horkou smetanu a horké mléko – smíchejte a nechte vychladnout. Polevu nalijte na krém tak, aby na okrajích trochu přetékala, okraje a střed ozdobte nastrouhanou bílou čokoládou a uložte na 2 hodiny do lednice.

Krémový dort se snadnou přípravou
Zdroj: kiloretete.ro

11. Báječný dvoubarevný krémový dort podávejte s láskou a velkou chutí.

Krémový dort se snadnou přípravou
Zdroj: kiloretete.ro

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!