Připravte se na kulinářský zážitek s tímto receptem na kuřecí paličky v houbové omáčce, který vám zaručí dokonalý oběd nebo večeři. Vychutnejte si každé sousto tohoto delikátního a dokonalého jídla, které se stane ozdobou vašeho menu. Příprava je velice snadná a hlavně rychlá, zvládne to úplně každý!
Připravte si kuřecí paličky v houbové omáčce
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 8 kuřecí stehna
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- máslo + olivový olej – na smažení
Omáčka:
- olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 350 g žampiony
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 100 ml suché bílé víno
- 180 ml těžká smetana
- oregano, muškátový oříšek, červená mletá paprika – podle chuti
- 200 ml kuřecí vývar
- 2 bobkové listy
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Jemně naříznete kuřecí stehna, dochuťte je solí a černým mletým pepřem z obou stran.
2. Následně je položte do pánve s rozehřátým máslem a olivovým olejem – smažte je 7 minut z každé strany dozlatova a po usmažení je přendejte na talíř.
3. Do jiné pánve s rozehřátým olejem si vsypejte jemně nakrájenou cibuli – smažte ji 2 minuty dozlatova na mírném ohni, pak k ní přidejte nadrobno nakrájený česnek – promíchejte – smažte 30 sekund a nakonec vsypejte žampiony nakrájené na půlměsíce – promíchejte a smažte společně 3 minuty.
4. Potom přilijte suché bílé víno a těžkou smetanu. Dochuťte oreganem, muškátovým oříškem a červenou mletou paprikou – promíchejte, nechejte povařit a poté do omáčky položte smažené kuřecí stehna. Dále podlijte vývarem, dochuťte ještě bokovými listy a přikryjte pokličkou – vaře na mírném ohni 15 minut.
5. Na závěr ozdobte-posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!