Objevte chutě s tímto jednoduchým a rychlým receptem na rybí filé na citrónově-česnekovém másle v troubě. Ideální volba pro lehkou večeři, tento recept kombinuje svěží chuť citrónu s aromatickým česnekem a máslem, což vytváří neodolatelné spojení. Připravte se na skutečnou pochoutku, která potěší každého milovníka ryb!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rybí filé na citrónově-česnekovém másle v troubě
Co budeme potřebovat:
Směs na potíraní:
- 60 g rozpuštěné máslo
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 1/2 lžičky sladká mletá červená paprika
Ostatní:
- 500 g filet z bílé ryby
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- olivový olej – na vymazání mísy
Jak budeme postupovat:
1. Směs na potíraní: Do misky si nalijte rozpuštěné máslo, přilijte šťávu z 1/2 citronu, dále přidejte česnek nakrájený nadrobno, vsypejte čerstvě nasekanou petrželku a dochuťte sladkou mletou červenou paprikou – promíchejte.
2. Filety z bílé ryby nakrájejte na častí a z obou stran posypejte solí a černým mletým pepřem.
3. Následně je pěkně vedle sebe položte do zapékací mísy vymazanou olivovým olejem, pak potřete připravenou směsí a naaranžujte půlměsíce citronu.
4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
5. Po upečení vyjměte mísu z trouby a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!