Tento zelný salát s tuňákem je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Jedná se o výživný a chutný recept, který je snadný na přípravu a zaujme svou svěžestí a pestrostí chutí.
Ingredience
- Čtvrt hlávky bílého hlávkového zelí
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 svazek kopru
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1/2 citrónu
- 150 g hustého jogurtu nebo majonézy
- 40 ml olivového oleje
Postup Přípravy
1) Příprava zeleniny: Nakrouhejte zelí na tenké nudličky (pomůže vám obyčejná škrabka), nastrouhejte mrkev nahrubo a červenou cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka. Smíchejte všechny druhy zeleniny v míse.
2) Přidání tuňáka: Přidejte slitého tuňáka z plechovky a nadrobno nasekaný kopr.
3) Příprava zálivky: Vymačkejte šťávu z poloviny citrónu a smíchejte ji s hořčicí, jogurtem (nebo majonézou) a olivovým olejem. Vše promíchejte do homogenní konzistence.
4) Dokončení salátu: Nalijte hotovou zálivku do mísy s nakrájenou zeleninou a promíchejte, aby se zelenina úplně obalila zálivkou.
5) Podávání: Salát podávejte samostatně nebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.
Závěr:
Tento zelný salát s tuňákem je skvělým způsobem, jak si vychutnat svěží a zdravý pokrm. Díky kombinaci zeleniny, tuňáka a chutné zálivky je tento salát nejen výživný, ale i velmi chutný.