Připravte se na okouzlující chuťový zážitek s tímto rychlým receptem na italské farfalle s mletým masem a slaninkou, který vám přinese kousek Itálie přímo na váš stůl. Tento recept je skvělou ukázkou klasické italské kuchyně, kombinující oblíbené farfalle těstoviny s bohatou a výraznou chutí mletého masa a slaniny. Užijte si každé sousto této úžasné klasiky, která potěší vaše chuťové pohárky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Italské farfalle s mletým masem a slaninkou
Co budeme potřebovat:- 150 g slaniny
- 450 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 papriky (barvy podle výběru)
- 250 g těstovin
- 250 ml nasekaných rajčat (konzervované nebo čerstvé)
- 50 g měkkého sýra (např. mozzarella nebo feta)
- sůl, černý pepř
- Italské bylinky (bazalka, oregano)
- petrželová nať
- rostlinný olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Osmažte slaninu na pánvi do křupava, přibližně 3 minuty.
2. Na téže pánvi se spolu slaninkou osmažte mleté maso – asi 7 minut. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
3. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte a odložte.
4. Na pánvi, na které se smažila slanina a maso, osmažte nakrájenou cibuli na rostlinném oleji přibližně 1 minutu.
5. Přidejte papriky a smažte 3-4 minuty. Přidejte nasekaná rajčata, sůl, italské bylinky a vařte 5-7 minut. Přidejte měkký sýr a vařte další 2 minuty.
6. Nakonec přidejte osmažené mleté maso a slaninu, zamíchejte a posypte petrželovou natí.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂