Pokud máte chuť na něco sytého a lahodného, zkuste zapečenou bramborovou roládu se sýrem a mletým masem. Tento recept je ideální na oběd nebo večeři, když potřebujete nakrmit více lidí. Bramborová roláda se sýrem a mletým masem je plná chuti a vůně. Tento recept je také skvělý na zužitkování zbytků brambor nebo masa z předchozího dne.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená bramborová roláda se sýrem a mletým masem
Co budeme potřebovat:
- olivový olej – na smažení
- 450 g mleté hovězí maso
- 1 cibule
- 1/2 zelené papriky
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžička sladké červené mleté papriky
- 1 lžička tymiánu
- 3 lžíce rajčatové omáčky
- 220 g sýr mozzarella
- 3 velké brambory
Ostatní:
- olivový olej na pokapání
Na zdobení:
- čerstvá zelená pažitka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s olejem a vložte do ní mleté hovězí maso – 4-5 minut ho na mírném ohni smažte dohněda, poté k němu přidejte nakrájenou cibuli a zelenou papriku. Dochuťte solí, černým pepřem, mletou červenou sladkou paprikou, posypejte tymiánem a přilijte rajčatovou omáčku – dobře promíchejte.
2. Připravte si plech vyložený pergamenovým papírem a posypte ho mozzarellou, pak bramborová kolečka úhledně naskládejte vedle sebe, pokapejte olivovým olejem, posypte solí a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 200 °C.
3. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou brambory upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby, posypejte sýrem mozzarella a poté na ně naneste uvařenou směs mletého masa, kterou pěkně rozetřete – opět posypejte sýrem mozzarella a srolujte do rolády.
4. Navrch ještě posypejte sýrem mozzarella a pečte 10 minut při 200 °C, dokud se sýr nerozpustí.
5. Nakonec ozdobte nasekanou jarní zelenou pažitkou a podávejte ji s láskou a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!