Objevte kouzlo jednoduché elegance s naším receptem na Panna Cottu s jahodami ve sklenici, perfektním dezertem pro jakoukoliv příležitost. Jeho prezentace ve sklenici dodává tomuto dezertu extra nádech sofistikovanosti, čímž se stane skvělým doplňkem každého stolování, ať už jde o slavnostní večer nebo relaxační odpoledne s přáteli. Užijte si každý kousek této nebeské dobroty!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Panna Cotta s jahodami ve sklenici
Co budeme potřebovat:
- 200 ml sladké smetany
- 10 g želatiny
- 200 ml mléka
- 30 ml vody
- 30 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkové esence
- 450 g jahod
- 80 g cukru
- 2 lžíce vody
Jak budeme postupovat:
1. Želatinu smícháme s vodou a necháme ji asi 10 minut hydratovat.
2. V hrnci smícháme tekutou smetanu, mléko a moučkový cukr, dobře promícháme a dáme na mírný oheň. Necháme vařit, dokud směs nedosáhne bodu varu, poté ji stáhneme z ohně, přidáme vanilkovou esenci a dobře promícháme. Necháme směs úplně vychladnout, poté přidáme vyždímanou želatinu a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
3. Směs nalijeme do tří sklenic (které jsou nakloněné v tácku) a dáme je do lednice na asi 2-3 hodiny.
4. Pro jahodovou část oloupeme, umyjeme a nakrájíme jahody. Očištěné jahody dáme do hrnce, přidáme cukr a vodu. Dáme hrnec na oheň a vaříme, dokud jahody nedosáhnou bodu varu, poté hrnec stáhneme z ohně a necháme směs vychladnout.
5. Po vychladnutí jahody rozmixujeme v mixéru nebo je rozmačkáme vidličkou. Vyjmeme sklenice z lednice a přelijeme je jahodovým sosem.
Výsledkem je vynikající dezert na váš stůl! Dobrou chuť! 🙂