Panna Cotta s jahodami ve sklenici: Elegantní dezert na každou příležitost

Objevte kouzlo jednoduché elegance s naším receptem na Panna Cottu s jahodami ve sklenici, perfektním dezertem pro jakoukoliv příležitost. Jeho prezentace ve sklenici dodává tomuto dezertu extra nádech sofistikovanosti, čímž se stane skvělým doplňkem každého stolování, ať už jde o slavnostní večer nebo relaxační odpoledne s přáteli. Užijte si každý kousek této nebeské dobroty!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Panna Cotta s jahodami ve sklenici: Elegantní dezert na každou příležitost
Zdroj: gustoase.net

Panna Cotta s jahodami ve sklenici

Co budeme potřebovat:
  • 200 ml sladké smetany
  • 10 g želatiny
  • 200 ml mléka
  • 30 ml vody
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 450 g jahod
  • 80 g cukru
  • 2 lžíce vody

Jak budeme postupovat:

1. Želatinu smícháme s vodou a necháme ji asi 10 minut hydratovat.

2. V hrnci smícháme tekutou smetanu, mléko a moučkový cukr, dobře promícháme a dáme na mírný oheň. Necháme vařit, dokud směs nedosáhne bodu varu, poté ji stáhneme z ohně, přidáme vanilkovou esenci a dobře promícháme. Necháme směs úplně vychladnout, poté přidáme vyždímanou želatinu a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.

3. Směs nalijeme do tří sklenic (které jsou nakloněné v tácku) a dáme je do lednice na asi 2-3 hodiny.

Panna Cotta s jahodami ve sklenici: Elegantní dezert na každou příležitost
Zdroj: gustoase.net

4. Pro jahodovou část oloupeme, umyjeme a nakrájíme jahody. Očištěné jahody dáme do hrnce, přidáme cukr a vodu. Dáme hrnec na oheň a vaříme, dokud jahody nedosáhnou bodu varu, poté hrnec stáhneme z ohně a necháme směs vychladnout.

5. Po vychladnutí jahody rozmixujeme v mixéru nebo je rozmačkáme vidličkou. Vyjmeme sklenice z lednice a přelijeme je jahodovým sosem.

Panna Cotta s jahodami ve sklenici: Elegantní dezert na každou příležitost
Zdroj: gustoase.net

Výsledkem je vynikající dezert na váš stůl! Dobrou chuť! 🙂

Panna Cotta s jahodami ve sklenici: Elegantní dezert na každou příležitost
Zdroj: gustoase.net