Margot kolečka jsou krásně jemné a chutné cukroví, které si oblíbíte nejen o Vánocích

Margot kolečka jsou krásně jemné a chutné cukroví, které si oblíbíte nejen o Vánocích. Kombinace másla, cukru a čokolády Margot vytváří neodolatelný dezert, který se rozplývá na jazyku. Recept je sice trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to!

Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Ingredience

Pro těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • Špetka citronové kůry

Pro krém:

  • 150 g nastrouhané čokolády Margot
  • 200 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce rumu

Pro dokončení:

  • Čokoládová poleva
  • Nastrouhaná čokoláda Margot (bílá nebo klasická)

Postup přípravy

1) Příprava těsta: Smíchejte mouku, máslo, cukr moučka, vejce a citronovou kůru. Vypracujte hladké těsto, které necháte odpočinout v lednici, nejlépe do druhého dne.

2) Pečení: Vyválejte těsto na plát silný 3 mm a vykrajujte kolečka. Pečte na 160 °C asi 10 minut. Nechte vychladnout.

3) Příprava krému: Smíchejte nastrouhanou čokoládu Margot s máslem, cukrem moučka a rumem.

4) Slepování: Kolečka slepte připraveným krémem.

5) Dekorace: Vrchy koleček namočte do čokoládové polevy a posypte nastrouhanou čokoládou Margot.

60+ receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví: Znáte všechny druhy?

Tip

  • Pro různorodý vzhled můžete použít bílou a klasickou Margot čokoládu pro posypání.
  • Kolečka jsou nejlepší, když si odleží alespoň jeden den v chladu.