Zapomeňte na nudu a vyzkoušejte náš oslnivý citronový cheesecake s mascarpone, tvarohem a řeckým jogurtem, který vám dodá chuťový zážitek plný svěžesti a sladké harmonie!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Citronový cheesecake s mascarpone, tvarohem a řeckým jogurtem
Co budeme potřebovat:
- 250 g sušenek
- 150 g másla s 82% tuku
- 3 pláty želatiny
- 3 lžíce citronové šťávy
- 450 g mascarpone sýra
- 150 g hnědého cukru
- 50 g vanilkového cukru
- 200 g tvarohu
- 100 g řeckého jogurtu
- kůra z 1 citronu
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky se dají do mixéru a rozmixují. Pokud nemáte mixér, můžete je rozemlít válečkem.
2. Rozpuštěné a zchladlé máslo se přidá k rozemletým sušenkám a důkladně promíchá.
3. Dno dortové formy o průměru 25 cm s odnímatelnými stěnami se potře trochou másla a na dno se vloží směs z rozemletých sušenek. Tuto směs lehce stlačíme lžící, aby vytvořila spodní část dortu. Zbytek směsi se použije k vytvoření okrajů dortové formy.
4. Formu s podkladem dáme do lednice a mezitím připravíme náplň.
5. Příprava náplně: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě po dobu 10 minut. Poté ji smícháme s citronovou šťávou a zahříváme na mírném ohni, dokud se želatina úplně nerozpustí.
6. Mascarpone sýr smícháme s hnědým cukrem, vanilkovým cukrem, tvarohem, řeckým jogurtem a rozpuštěnou želatinou. Mixujeme na střední rychlosti, dokud nezískáme hladkou směs, a nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
7. Mascarpone směs se nalije na připravený sušenkový spodek, vyrovná se a ozdobí se plátky citronu.
8. Dort se dá do lednice na 2-3 hodiny, než se může krájet.
Hotovo! 🙂
Mějte dobrou chuť a přejeme vám radost z vaření!