Vítejte uvnitř světa sladkých lahůdek! Pokud toužíte po oslnivém dezertu, nemusíte hledat dál. Naše receptura pro banánový dort s čokoládovým krémem vás nadchne svou jednoduchostí a lahodností. Podívejme se, jak si připravit tento lahodný dezert společně!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Banánový dort s čokoládovým krémem
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- ½ šálku másla (82% tuku)
- 1 šálek cukru
- 1 velké vajíčko
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 střední banány
- 1 ½ šálku mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ šálku kakaa
Pro čokoládový krém:
- 1 šálek nesoleného másla (při pokojové teplotě)
- 3 ½ šálku práškového cukru
- ½ šálku kakaa
- ½ lžičky mandlového extraktu
- ½ šálku smetany ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. V prostorné míse mixujte máslo při pokojové teplotě s cukrem, dokud směs nebude krémová. Přidejte vajíčko a vanilkový extrakt a jemně promíchejte. Přidejte banány a rozmixujte je do směsi.
2. Poté přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a kakao. Směs míchejte dřevěnou lžící nebo špachtlí, dokud se všechny ingredience nekombinují. Těsto přendejte do formy (vyložené máslem a moukou) a pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů Celsia po dobu 25 minut.
3. Pro krém mixujte máslo při pokojové teplotě po dobu 3-5 minut. Přidejte cukr, kakao, mandlový extrakt a smetanu. Mixujte dalších 3-5 minut, dokud směs nezíská trochu světlejší barvu a krémovou konzistenci.
4. Dort ozdobte krémem a barevnými ozdobami. Doporučuje se nechat dort několik hodin vychladit v lednici před podáváním.
Dobrou chuť a hodně radosti z přípravy! 🙂