Perníčky plněné krémem s čokoládovou polevou jsou oblíbeným cukrovím

Perníčky s čokoládovou polevou a plněné krémem jsou oblíbeným cukrovím, které svou vůní a chutí připomíná vánoční svátky. Jsou to malé, voňavé kousky štěstí, které zdobí mnoho svátečních stolů.

Zdroj: Renata Subikova

Ingredience:

  • 1050 g hladké mouky
  • 360 g medu
  • 450 g moučkového cukru
  • 6 vajec
  • 1 balíček perníkového koření
  • 2 polévkové lžíce sody bicarbony
  • Krém podle vlastní volby pro náplň

Vyzkoušejte tyto krémy:

Postup

1) Příprava těsta: Suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Nejprve si smícháme suché ingredience a poté přidáme med a vejce. Těsto by mělo být hladké a dobře zpracovatelné.

2) Odpočinek těsta: Těsto necháme odpočinout, ideálně přes noc, aby se spojily chutě a těsto bylo vhodné na vyválení a vykrajování tvarů.

3) Pečení perníčků: Vykrojené tvary upečeme na předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 6 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

4) Příprava krému a plnění perníčků: Krém si připravíme podle vlastní volby, může to být například máslový krém, nutella, marmeláda nebo ganache. Perníčky slepíme krémem.

5) Dekorace čokoládovou polevou: Po slepení můžeme vršek perníčků namočit v čokoládové polevě. Polevu si připravíme rozpuštěním čokolády ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Perníčky ponoříme čokoládovou stranou do polevy a necháme ztuhnout.

6) Dodekorování: Nakonec perníčky můžeme dozdobit podle vlastní fantazie – můžeme použít cukrářské perličky, bílou polevu pro psaní nebo cukrářské ozdoby.

Závěr

Perníčky s čokoládovou polevou a krémem jsou tradičním cukrovím, které v sobě nese pohodu a radost ze slavnostních chvil. Tyto perníčky můžete připravit pro rodinu, přátele nebo jako krásný dárek.