Ne každý den máme možnost ochutnat dokonalou kombinaci tradičních českých chutí s moderním twistem. Tato pečená uzená krkovička s bramborovým knedlíkem a krémovým špenátem vám přinese gurmánský zážitek přímo na talíři. Ideální pro nedělní oběd či speciální příležitost!
Co budeme potřebovat:
- 600 g uzené krkovice
- česnek
- kmín
- pepř
- vývar
- sůl
Bramborový Knedlík:
Krémový Špenát:
- 500g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany na vaření
- Sůl, pepř, muškátový oříšek
Jak budeme postupovat:
1) Do uzeného masa vetřeme utřený česnek, posypeme kmínem, podlijeme vývarem (neměl by být moc slaný) a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka
2) Po upečení masa výpek zredukujeme, naředíme vývarem, přidáme trochu škrobu, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem, případně česnekem
3) Bramborový Knedlík: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme ještě horké a nastrouháme nebo prošťoucháme. Přidáme mouku, sůl a vejce. Vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut.
4) Krémový Špenát: Česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleje, přidáme umytý a posekaný špenát. Jakmile špenát ztratí objem, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce provaříme.
Podáváme pečenou krkovičku s bramborovým knedlíkem a poléváme krémovým špenátem.