Pečená uzená krkovička s bramborovým knedlíkem a špenátem

Ne každý den máme možnost ochutnat dokonalou kombinaci tradičních českých chutí s moderním twistem. Tato pečená uzená krkovička s bramborovým knedlíkem a krémovým špenátem vám přinese gurmánský zážitek přímo na talíři. Ideální pro nedělní oběd či speciální příležitost!

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Co budeme potřebovat:

  • 600 g uzené krkovice
  • česnek
  • kmín
  • pepř
  • vývar
  • sůl

Bramborový Knedlík:

Krémový Špenát:

  • 500g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany na vaření
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek


Jak budeme postupovat:

1) Do uzeného masa vetřeme utřený česnek, posypeme kmínem, podlijeme vývarem (neměl by být moc slaný) a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka

2) Po upečení masa výpek zredukujeme, naředíme vývarem, přidáme trochu škrobu, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem, případně česnekem

3) Bramborový Knedlík: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme ještě horké a nastrouháme nebo prošťoucháme. Přidáme mouku, sůl a vejce. Vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut.

4) Krémový Špenát: Česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleje, přidáme umytý a posekaný špenát. Jakmile špenát ztratí objem, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce provaříme.

Podáváme pečenou krkovičku s bramborovým knedlíkem a poléváme krémovým špenátem.