Domácí křehké koláčky z mascarpone s tvarohem a mákem

Pokud hledáte křehoučký dezert, který zaujme svou chutí i vzhledem, zkuste tyto koláčky s mascarpone. Tvaroh a povidla jim dodávají neodolatelnou chuť a jsou dokonalým sladkým doplňkem k odpolednímu čaji.

Zdroj: Blanka Kozáková

Ingredience:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 Hera
  • 100 g taveného sýru nebo 100 g mascarpone
  • 1 vanilkový cukr

Náplň:

  • Tvaroh, mák nebo povidla

Příprava:

1) Příprava těsta: Smíchejte mouku, Heru, tavený sýr (nebo mascarpone) a vanilkový cukr do hladkého těsta.

2) Tvoření koláčků: Z těsta si vyformujte malé kuličky (každá o váze přibližně 15g) a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

3) Naplňování: Do středu každé kuličky udělejte špuntem důlek a naplňte tvarohem, mákem nebo povidly podle vaší chuti.

4) Pečení: Pečte koláčky v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po vyndání z trouby ještě horké obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Maková buchta s hruškovými povidly, kokosem a drobenkou

Závěr:

Tyto křehké koláčky jsou skvělou volbou pro každou příležitost. Ať už jako malé sladké občerstvení na párty nebo jako dezert po nedělním obědě. Vychutnejte si jejich lahodnou kombinaci chutí!