Maková buchta s hruškovými povidly, kokosem a drobenkou

Kdo by odolal kombinaci bohaté makové náplně, sladkých hruškových povidel, voňavého kokosu a křupavé drobenky? Tato maková buchta je dokonalým spojením všech těchto chutí a stane se jistě oblíbeným dezertem pro každou příležitost.

Zdroj: Blanka Kozáková

Ingredience:

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 dcl oleje
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Maková náplň:

  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky mletého máku
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 lžic cukru krupice
  • Mletá skořice

Drobenka:

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/4 Hery nebo másla

Tvarohový dezert za pár minut: Jednoduchá a rychlá pochoutka

Příprava:

1) Příprava makové náplně: Mléko přiveďte téměř k varu, přidejte mák a vařte za stálého míchání 5-10 minut. Do zhoustlé hmoty vmíchejte cukry a mletou skořici.

2) Příprava těsta: Všechny ingredience smíchejte a vylejte na plech vymaštěný a vysypaný moukou.

3) Dokončení buchty: Lžící kladte na těsto hromádky makové náplně a hruškových povidel. Posypte kokosem a zakončete drobenkou.

4) Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 160°C zhruba 40 minut. Po upečení buchtu ještě trošku posypte kokosem pro voňavou finální chuť.

Závěr:

Tato maková buchta s hruškovými povidly je dokonalá pro každého milovníka tradičních českých dezertů s moderním twistem. Určitě vás potěší svou komplexní chutí a stane se oblíbeným doplňkem vašeho sladkého stolu.