Dort Pavlova s mascarpone a jahodami – neodoláte!

Vítejte u receptu na neodolatelný dort Pavlova s mascarpone a jahodami! Tato lahodná kombinace křehkého korpusu, krémového mascarpone a osvěžujících jahod vás rozhodně dostane. Připravte se na chuťovou explozi a lahodný zážitek z každého sousta.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Dort Pavlova s mascarpone a jahodami - neodoláte!
Zdroj: gustoase.net

Dort Pavlova s mascarpone a jahodami

Co budeme potřebovat:
  • 5 ks bílky
  • 200 g cukr
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce kukuřičný škrob
  • 200 g šlehačka
  • 250 g mascarpone
  • 300 g jahody
  • sůl

Jak budeme postupovat:

1. Příprava vaječných bílků: Začněte tím, že bílky pokojové teploty mícháme se špetkou soli, dokud se nezpění.

2. Přidání cukru: Postupně přidávejte obyčejný cukr a vanilkový cukr a šlehejte dál, dokud se cukr nerozpustí a nezískáte bílou a lesklou pěnu. Tento proces může trvat asi 15 minut.

3. Přidání kukuřičného škrobu a citronové šťávy: Přidejte kukuřičný škrob a citronovou šťávu a šlehejte další minutu. Kukuřičný škrob pomůže spojit pusinkové těsto (korpus) a nezůstane příliš křehký po upečení.

4. Příprava k pečení: Položte vrstvu pečicího papíru na plech o průměru 24 cm, nalijte pusinkové těsto, vytvořte lžící důlek uprostřed a pečte při 120 stupních po dobu 60 minut.

5. Ochlaďte korpus: Po 60 minutách vypněte troubu a nechte korpus zcela vychladnout s lehce otevřenými dvířky.

6. Příprava krému: Šlehejte šlehačku, dokud se nezpevní, a pak přidejte mascarpone a šlehejte na nízké rychlosti.

7. Sestavení dortu: Vrch pusinkového korpusu opatrně položte na talíř, naplňte krémem z mascarpone a šlehačky a poté ozdobte jahodami nakrájenými na menší kousky.

Dort Pavlova s mascarpone a jahodami - neodoláte!
Zdroj: gustoase.net

8. Nyní je dort Pavlova s mascarpone a jahodami připraven k ochutnání!

Dobrou chuť a hodně úspěchů při vaření!

Dort Pavlova s mascarpone a jahodami - neodoláte!
Zdroj: gustoase.net