Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!

Představte si lahodnou tříbarevnou kostku, která rozvíří vaše chuťové buňky! Naše jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem je neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách. Každé sousto je jako malý kousíček štěstí, který vám rozzáří den. Připravte se na slastnou chuťovou explozi!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 žloutků
  • špetka soli
  • 60 g cukru
  • 40 g kakaový prášek
  • 45 ml voda
  • 5 vaječné bílky + 60 g cukru
  • 100 g mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva

Tvarohový krém:

  • 200 ml smetany 33 % tuku
  • 30 g cukru
  • 400 g smetanový tvaroh
  • mletý vršek upečeného kakaového těsta

Jemný smetanovo-jahodový krém:

  • 600 g čerstvé jahody
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • 200 g smetanový tvaroh
  • 30 g cukru
  • 9 g želatiny
  • 60 ml studené vody
  • 300 ml smetany 33 % tuku

Poleva:

  • 4,5 g želatiny (1,5 lžíce) + 30ml vody (2 lžíce)

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do misky vlijte žloutky, přidejte špetku soli a přisypejte cukr – šlehejte do světlé barvy, pak nasypejte prosátý kakaový prášek a přilijte vodu – šlehejte.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

2. Do jiné mísy si vlijte vaječné bílky a šlehejte do tuhé bílkové pěny.

3. Získanou pěnu postupně vmíchejte do kakaové směsi – dobře promíchejte a nakonec nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Pořádně promíchejte do hladkého těsta.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

4. Výsledné těsto nalijte do formy o rozměru 18 x 28 cm vyložené pergamenem a trochu přetřepejte.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.

6. Čerstvé překrojené jahody si vložte do pánve a nasypejte cukr. Promíchejte a vařte na mírném ohni, pak přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut do změknutí.

7. Uvařené jahody sceďte přes sítko a přendejte je do mixéru, kde pomocí ručního mixéru rozmixujte na jahodové pyré.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

8. Po upečení těsto vyndejte z formy, odstraňte pergamen a odříznete vrchní díl těsta, kde spodní díl těsta položte do formy vyložené dortovou fólií.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

9. Tvarohový krém: Do mísy nalijte smetanu 33 % tuku, nasypejte cukr a šlehejte. Pak přidejte smetanový tvaroh a nakonec vmíchejte pomletý vršek upečeného kakaového těsta. Získaný krém naneste a pěkně rozetřete na těsto.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

10. Do malé misky nasypejte želatinu a přilijte vodu. Promíchejte a nechte 5 minut nabobtnat.

11. Jemný smetanovo-jahodový krém: Do jiné mísy dejte smetanový tvaroh a přisypejte cukr – šlehejte a pak vlijte jahodové pyré. Poté přilijte rozpuštěnou želatinu a vyšlehanou smetanu 33 % tuku – dobře promíchejte.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

12. Získaný krém nalijte na tvarohový krém, přetřepejte a uložte na 30 minut do lednice.

13. Poleva: V malé misce smíchejte želatinu s vodou, kterou nechte 5 minut nabobtnat a potom ji rozpusťte. Pomocí lžíce nalijte na povrch dortu a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

14. Na závěr dezert nakrájejte na kostky a podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.

Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen
Jahodovo-kakaová lahůdka s tvarohovým a smetanovo-jahodovým krémem: Neodolatelná sladkost ve čtyřech vrstvách!
Zdroj: Leckeres und einfaches Essen

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: