Recept na domácí ševcovský mls, který si zamilujete

Ševcovský mls je chutný a sytý salát, který kombinuje tradiční suroviny do jedinečné chuti. Přidání vařených vajec je zajímavou variantou, která přináší do salátu další vrstvu chuti a textury. Tento recept je skvělý pro rodinné večeře nebo jako výživná svačina.

Zdroj: Eva Jašprová

Ingredience:

  • 500 g salámu gothaj
  • 3 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 100 ml majonézy
  • 2 natvrdo vařená vejce

Na nálev:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce worcesterové omáčky

Postup:

1) Příprava nálevu: Do hrnce dejte olej, ocet, cukr, hořčici, kečup a worcesterovou omáčku. Směs přiveďte k varu a poté nechte vychladnout.

2) Příprava surovin: Gothaj, okurky a cibuli nakrájejte na malé kousky. Natvrdo vařená vejce nakrájejte na kostičky nebo na plátky.

3) Smíchání salátu: Vychladlý nálev smíchejte s nakrájeným salámem, cibulí, okurkami a vejci. Nakonec vmíchejte majonézu.

4) Rozležení v lednici: Nechte salát několik hodin, ideálně přes noc, v lednici, aby se chutě dobře spojily a rozvinuly.