Užijte si osvěžující a lahodný zážitek s naším receptem na piškotový dort se smetanovým krémem a jahodami! Tento dezert je skvělým způsobem, jak potěšit své chuťové buňky. Připravte se na jednoduchou, ale úžasnou pochoutku, která rozzáří váš den.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Piškotový dort se smetanovým krémem a jahodami
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 4 vajíčka
- 4 lžíce cukru (100 g)
- 1 sklenice mouky (170 g)
Pro krém:
- 800 g zakysané smetany (min. 20%)
- 150 g moučkového cukru
- 2 sklenice nakrájených jahod
Těsto jsme pekli v kulaté formě s průměrem 18-20 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Vajíčka a cukr šlehejte mixérem na vysoké rychlosti po dobu 7-10 minut, dokud se nestanou nadýchanou, objemnou a bílou pěnou.
2. Přidejte prosátou mouku a míchejte.
3. Vystelte dno formy pečicím papírem a rovnoměrně do něj přemístěte těsto.
4. Pečte těsto po dobu 35-40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Ověřte, zda je hotové pomocí špejle.
5. Nechte těsto chvíli vychladnout, poté ho odlepte od stěn formy tenkým nožem a vyjměte ho z ní. Oddělte ho od pečicího papíru a nechte ho úplně vychladnout.
6. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho “odpočívat” po dobu 6-8 hodin. Poté jej rozkrojte na 3 stejné pláty.
7. Připravte krém: zakysanou smetanu a moučkový cukr šlehejte mixérem, dokud nezískáte hladký krém.
8. Jahody omyjte a osušte. Odejměte stonky a nakrájejte je na podélné plátky.
9. Sestavte dort: Položte první plát na talíř. Potřete ho krémem. Pak ho pokryjte plátky jahod.
10. Položte druhý plát na první a lehce ho přitlačte. Potřete ho krémem a pokryjte jahodami.
11. Položte horní plát na dort. Lehce ho stlačte rukama.
12. Potřete povrch a okraje dortu zbývajícím krémem.
13. Dort ozdobte podle vaší chuti. My jsme použili několik jahod a 40 g nastrouhané čokolády.
14. Dort dejte do lednice na několik hodin, aby se dobře promáčel.
Rozkrojte a podávejte s potěšením!