Krémová zeleninová polévka s opečenými bagetkami s parmazánem spojuje bohaté a uklidňující chutě čerstvé zeleniny s křupavou texturou pečených bagetek, vytvářející dokonalý spojení pro chladné večery nebo lenivé víkendové obědy. Jedná se o ideální jídlo pro ty, kteří chtějí pohodlí domácího vaření bez komplikací.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová zeleninová polévka s opečenými bagetkami s parmazánem
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- olivový olej – na smažení
- 1 mrkev
- 1 zelená, červená a žlutá paprika
- sůl – podle chuti
Směs:
- 2 vejce
- 1/2 kelímku jogurtu – 100 g
- 50 g těstovin
Příloha:
- 1 bageta
- sůl, provensálské bylinky, červená mletá sladká paprika, sušený česnek – podle chuti
- olivový olej – na pokapání
- parmazán – podle chuti
- čerstvá petrželka a máta – podle chuti
- trochu vývaru – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci na olivovém oleji ji 3-5 minut smažte dozlatova, poté přidejte nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou barevnou papriku – společně vařte 10 minut na mírném ohni.
2. Očištěné brambory nakrájejte na kostičky, přidejte je do hrnce se zeleninou a zalijte vodou – společně vařte na mírném ohni 10 minut. Dochuťte solí, mletým černým pepřem – zamíchejte a poté vsypejte těstoviny – vařte 12 minut a dolijte trochu vody – zamíchejte a nakonec do polévky vsypejte nasekanou čerstvou petrželku a mátu.
3. V míse rozklepněte vejce – rozšlehejte a přidejte přírodní jogurt – vyšlehejte.
4. Čerstvou bagetu nakrájejte na plátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem, poté je posypejte solí, provensálskými bylinkami, červenou mletou sladkou paprikou a sušeným česnekem, dále ještě pokapejte olivovým olejem a dochuťte strouhaným parmezánem.
5. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 200 °C.
6. Po uvaření polévku stáhněte z ohně a trochu nalijte do připravené směsi – dobře promíchejte a vlijte zpět do polévky a trochu podlijte vývarem – důkladně promíchejte.
7. Krémovou zeleninovou polévku podávejte s pečenými bagetkami a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!