Připravte si domácí mini tvarohové koblížky

Mini tvarohové koblížky jsou oblíbenou pochoutkou, která kombinuje jemnou chuť tvarohu s lehkou sladkostí. Tyto koblížky jsou ideální jako sladká svačina nebo jako doplněk ke kávě či čaji. Příprava je jednoduchá a výsledek je vždy lahodný a lákavý.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Ingredience:

  • 250 g tvarohu
  • Špetka soli
  • 3 vejce
  • 3 lžičky rumu
  • 7 lžic mléka
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 400 g polohrubé mouky
  • Rostlinný olej na smažení
  • Cukr na obalení

Postup:

1) Příprava těsta: V míse důkladně promíchejte tvaroh se špetkou soli, vejci, rumem a mlékem. Přidejte prášek do pečiva a postupně přimíchejte polohrubou mouku, až vznikne hladké těsto.

2) Tvarování koblížků: Lžičkou nabírejte malé kousky těsta a pomocí druhé lžičky je opatrně vhazujte do rozpáleného oleje. Olej by měl být dostatečně horký, ale ne tak, aby koblížky spálil.

3) Smažení koblížků: Koblížky smažte pozvolna dozlatova ze všech stran. Smažte je v několika dávkách, aby se nepřipekly k sobě.

4) Obalování v cukru: Hotové koblížky vyndejte z oleje pomocí děrované lžíce a nechte je okapat. Ještě teplé je obalte v cukru.

Závěr

Podávejte mini tvarohové koblížky teplé nebo vychlazené. Jsou výborné samotné nebo s šálkem oblíbeného nápoje. Tyto malé sladké koblížky jsou skvělou volbou pro rodinné oslavy, pikniky nebo jen jako rychlá svačina.