Éclairs se sýrovou náplní – okamžitě zmizí ze stolu!

Éclairs se sýrovou náplní jsou dokonalým spojením jemného těsta a bohaté sýrové chuti, které zaručeně okouzlí každého milovníka pečiva. Tyto malé lahůdky jsou tak neodolatelné, že jakmile je postavíte na stůl, budou mizet rychleji, než stihnete mrknout. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

Éclairs se sýrovou náplní

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 130 g mouky (jeden hrnek)
  • 200 ml vody (jeden hrnek)
  • 4 vejce
  • 125 g másla
  • špetka soli

Pro náplň:

  • 2-3 lžíce majonézy
  • 125 g sýra
  • 4 vařená vejce
  • jedna svazek kopru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. V hrnci zahřejte na kousky nakrájené máslo, vodu a špetku soli, dokud směs nedosáhne bodu varu.

2. Snižte plamen na minimum a přidejte všechnu prosátou mouku. Míchejte, dokud těsto nebude homogenní a nesjednotí se do koule. Na dně hrnce by se měla vytvořit tenká vrstva těsta.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Odeberte hrnec z ohně a nechte těsto vychladnout po dobu 2-3 minut.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Postupně přidávejte (jedno po druhém) vejce do mírně vychladlého těsta, míchejte dohladka po každém přidání.

5. Přeneste hotové těsto do cukrářského sáčku s hvězdičkovou špičkou.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Vytvarujte éclairs na plechu vyloženém pečicím papírem, nechte mezi nimi prostor, protože se při pečení zvětší 3-4 krát. Délka každého éclairu by měla být 6-7 cm.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Pro hezký vzhled zaoblete nevzhledné konce éclairů pomocí lžíce namočené ve studené vodě.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Vložte plech do předehřáté trouby na 210 °C a pečte éclairy 10 minut. Poté, aniž byste otevírali troubu, snižte teplotu na 190 °C a pečte ještě 15-20 minut.

9. Mezitím připravte náplň: sýr nastrouhejte na jemném struhadle a vařená vejce na hrubém struhadle. Přidejte česnek protlačený přes lis, trochu soli, majonézu a nasekaný kopr. Dobře promíchejte.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Vyndejte éclairy z trouby a nechte je vychladnout. Poté je z jedné strany otevřete a naplňte přibližně jednou lžičkou sýrovo-vejcové směsi.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu
Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Naplněné éclairs umístěte na podnos ozdobený listy zeleného salátu.

Éclairs se sýrovou náplní - okamžitě zmizí ze stolu!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť v kruhu vašich blízkých!