Dnešním receptem vás provedeme tím, jak si snadno připravit lahodnou mangovou pěnu. Tato krémová a osvěžující dobrota vás okouzlí svou exotickou chutí a jednoduchostí přípravy.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mangová pěna
Co budeme potřebovat:
- 1 zralé mango (s asi 250-300 g dužiny)
- 250 g mascarpone
- 150 g neslazené šlehačky (můžete použít i slazenou šlehačku, ale musíte snížit množství cukru v receptu na polovinu)
- 30 g práškového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Před tím, než začnete s přípravou tohoto dezertu, je třeba poznamenat, že pokud chcete pěnu s kyselou chutí, měli byste použít méně zralé mango, zatímco pokud chcete sladší pěnu, měli byste použít velmi zralé mango. Po zakoupení manga v supermarketu ho nechávám několik dní až týden při pokojové teplotě. Tak vyzraje co nejvíce a dužina je šťavnatá a krémovitá.
2. Mango nakrájejte a oloupejte.
3. Mascarpone sýr smíchejte s práškovým cukrem.
4. Důkladně rozmixujte dužinu z manga (několik kousků manga si nechte na ozdobu) a postupně ji přidejte do směsi mascarpone a cukru.
5. Nakonec přidejte šlehačku.
6. Pěnu nalijte do pohárů nebo šálků, na vrchol položte kousky manga a dejte do lednice asi na hodinu před podáváním.
Poznámka: pokud chcete, můžete nakrájet ještě několik kostek manga, které začleníte do pěny pro intenzivnější mangovou chuť.
Hotovo!