Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na tagliatelle s kuřecím masem a houbovou omáčkou. Přiíprava je velice snadná a hlavně rychlá a zvládne to úplně každý!

Tagliatelle s kuřecím masem a houbovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 balení tagliatelle
- 2 kuřecí prsa
- 6-7 suchohřiby
- 2 stroužky česneku
- olivový olej – na pokapání
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- tymián – podle chuti
- 3 lžíce ajvar
- gran moravia sýr – podle chuti
- 1/2 kelímku smetana 33%
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa a suchohřiby nakrájejte na kousky a položte je osobitně do mísy, pokapejte olivovým olejem, pak je dochuťte solí, mletým černým pepřem a sušeným rozmarýnem, poté přidejte ajvar – promíchejte a vsypejte nakrájený česnek – promíchejte.


2. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem a dejte do ní okořeněné kuřecí kousky – smažte je na mírném ohni a po usmažení je přendejte do mísy.


3. Na stejnou pánev dejte suchohřiby nakrájené na kousky – smažte je na mírném ohni dozlatohněda a podlijte vývarem, pak přilijte smetanu 33% – zamíchejte, také přisypejte nastrouhaný sýr Grand Moravia a nakonec přidejte uvařené tagliatelle al dente, které vařte ve vroucí osolené vodě, podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente – společně promíchejte.



4. Tagliatelle s kuřecím masem a houbovou omáčkou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!