Toto vánoční cukroví je jednoduché na přípravu a jistě potěší všechny milovníky čokolády. Margot kolečka jsou klasikou, která by neměla chybět na žádném vánočním stole. Vyzkoušejte tento tradiční recept na sladké kolečka s čokoládovou náplní a polevou.
Ingredience:
Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vejce
- Špetka citronové kůry
Náplň:
- 150 g čokolády Margot (nastrouhané)
- 200 g másla
- 2 lžíce cukru moučka
- 3 lžíce rumu
Zdobení:
- Čokoládová poleva
- 1 nastrouhaná čokoláda Margot
Postup:
1) Příprava těsta: Zpracujte mouku, máslo, cukr, vejce a citronovou kůru do hladkého těsta. Nechte těsto odpočinout v lednici, ideálně přes noc.
2) Vykrajování a pečení: Vyválejte těsto na plát tloušťky asi 3 mm a vykrojte kolečka. Pečte je v předehřáté troubě na 160 °C asi 10 minut, dokud lehce nezhnědnou. Po upečení je nechte vychladnout.
3) Příprava náplně: Máslo utřete s cukrem do pěny, poté vmíchejte nastrouhanou Margot čokoládu a rum.
4) Plnění a zdobení: Kolečka spojte čokoládovou náplní a ozdobte čokoládovou polevou a nastrouhanou Margot čokoládou.
Vyzkoušejte také – Ořechové laskonky: Křupavé cukroví s karamelovou náplní
Doporučení:
- Kolečka můžete zdobit různými vzory na polevě pomocí vidličky nebo cukrářského sáčku.
- Cukroví skladujte v chladu v uzavřené dóze, aby si zachovalo svou čerstvost.
- Ujistěte se, že máte všechny ingredience připravené předem, aby příprava byla plynulá a bez stresu.