Představujeme vám osvěžující těstovinový salát, který spojuje výbornou chuť s lehkostí a zdravými ingrediencemi. Tato lahodná kombinace krevet, česneku a citrónu vás okouzlí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstovinový salát s krevetami, česnekem a citrónem
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek těstovin (přibližně 200 gramů) – my jsme použili orzo
- 450 g krevet (vařených, oloupaných, bez střeva)
- 3 stroužky česneku (nasekaný)
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce petržele (nadrobno)
- 1 lžíce másla
- 3 šálky vody
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat:
1. Pokud používáte syrové krevety, povařte je nebo osmažte po dobu 3 minut (nebo dokud nezískají růžovou barvu). Vyvarujte se převaření.
2. Uvařte těstoviny de návodu a osolte podle chuti. Přesuňte je do mísy. Přidejte 1/2 citrónové šťávy a petržel, promíchejte.
3. V velké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte česnek a vařte asi minutu, dokud nezačne hnědnout.
4. Přidejte krevety a zbývající citrónovou šťávu. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Zamíchejte a vařte 1 minutu.
5. Smíchejte krevety a hotové těstoviny. Podávejte.
Jednoduché, viď? 🙂
Dobrou chuť!