Vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem – skvělý nápad na hlavní jídlo!

Hledáte nápad na skvělé hlavní jídlo, které vás okouzlí svými chutěmi? Představujeme vám vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem – kombinaci lahodných přísad, které udělají z vašeho oběda nebo večeře pravé kulinářské dobrodružství. Toto jednoduché a přesto nesmírně lahodné jídlo vás zaručeně potěší svými výsledky. Připravte se na skvělý zážitek plný vůně a chuti, kterým si zamilujete vepřové karé znovu a znovu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem - skvělý nápad na hlavní jídlo!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem

Co budeme potřebovat:
  • 1,5 kg vepřového karé
  • 4 stroužky česneku (nasekané nebo jemně nastrouhané)
  • 4 lžičky tymiánu (jemně nasekaného)
  • 4 lžičky olivového oleje
  • sol
  • 1 lžička citronové kůry (jemně nasekané)
  • 1/4 lžičky pepře

Jak budeme postupovat:

1. V misce smíchejte česnek, tymián, citronovou kůru, sůl, pepř a olivový olej.

Vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem - skvělý nápad na hlavní jídlo!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

2. Předehřejte troubu na 230 stupňů Celsia.

3. Směs rovnoměrně rozprostřete na vepřové maso.

Vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem - skvělý nápad na hlavní jídlo!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

4. Maso zabalte do alobalu a umístěte do pekáčku.

5. Pečte v předehřáté troubě po dobu 40 minut. Odstraňte alobal, snižte teplotu na 200 stupňů Celsia a pečte dalších 30-40 minut, dokud bude maso propečené.

Vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem - skvělý nápad na hlavní jídlo!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

6. Vepřové karé přeneste na prkénko a nechte odpočívat 10 minut, aby se lépe krájelo. Nakrájejte a podávejte s oblíbenou přílohou.

Vepřové karé s citronem, česnekem a tymiánem - skvělý nápad na hlavní jídlo!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Dobrou chuť!

Inspirujte se našim tipem na skvělou přílohu:

Úžasná příloha – Brambory s cibulkou