Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na neskutečně chutné karamelové větrníky. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutných větrníku ocení všichni. Měkké těsto plněné vanilkovým a karamelovým krémem, zdobené karamelovou polevou. Nebíčko v ústech, na jazyku i na talíři!

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

Neskutečně chutné karamelové větrníky

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Karamelový krém:

  • 150 ml husté smetany na vaření 30% – (2/3 šálky)
  • 4 lžíce cukru
  • 300 ml (1¼ šálku) 30% husté smetany ke šlehání

Vanilkový krém:

  • 400 ml – (1⅔ šálku) mléka
  • 50 g vanilkového pudinkového prášku nebo kukuřičného škrobu – (1/3 šálky)
  • 4 lžíce cukru
  • 300 ml husté smetany – (1¼ šálky)

Těsto:

  • 50 g másla
  • 200 ml vody – (3/4 šálky)
  • 150 g hladké mouky – (1 ¼ hrnku)
  • špetka soli
  • 4 vejce

Karamelová poleva:

  • 125 g cukru – (2/3 šálky)
  • 45 g másla
  • 75 ml smetany 30 %

Pokyny k pečení:

– pečte: 230 °C po dobu 10 minut na horním/spodním ohřevu, poté 200 °C po dobu dalších 10 minut

Jak budeme postupovat:

1. Hustou smetanu na vaření nalijte do hrnce na sporáku – trochu ji povařte na mírném ohni.

2. Do druhého hrnce nasypejte cukr – na mírném ohni ho zkaramelizujte a po zkaramelizování postupně přilévejte uvařenou hustou smetanu – vařte za stálého míchání a po uvaření přelijte do mísy, přikryjte fólií a nechejte odpočinout.

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

3. Do malé misky nalijte trochu mléka, nasypejte vanilkový pudink nebo kukuřičný škrob – promíchejte.

4. Následně do velkého hrnce na sporáku nalijte zbylé mléko – vařte na mírném ohni, poté přisypte cukr – míchejte, aby se cukr rozpustil, a pak nalijte připravenou vanilkovou směs – dobře promíchejte a vařte do zhoustnutí. Po uvaření nalijte do mísy, přikryjte fólií a nechejte odležet v lednici.

5. Do jiného hrnce dejte máslo a přilijte vodu – promíchejte – vařte na mírném ohni, pak vsypejte mouku – za stálého vaření míchejte a po uvaření těsto přendejte do mísy od kuchyňského robota, pak přidejte špetku soli – promíchejte a postupně během míchání přidávejte rozklepnutá vejce – vypracujte těsto.

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

6. Připravené těsto přendejte do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte větrníky úhledně vedle sebe s mezerami mezi sebou.

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

7. Pečte je v předehřáté troubě 10 minut při 230 °C, potom 200 °C dalších 10 minut.

8. Do karamelové směsi přidejte vyšlehanou hustou smetanu 30 % – společně vyšlehejte.

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

9. Do vanilkové směsi přidejte také vyšlehanou hustou smetanu 30 % – společně vyšlehejte.

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

10. Upečené větrníky překrojte na polovinu a do hrnce nasypejte cukr – zkaramelizujte, pak přidejte máslo a nakonec přilijte smetanu 30 % smetanu – vařte na mírném ohni. Po uvaření namáčejte vrchní část větrníku, pak je naplňte vanilkovým a karamelovým krémem a přikryjte karamelovým vrškem.

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte
Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte
Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte
Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

11. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.

Připravte si neskutečně chutné karamelové větrníky
Zdroj: Einfache Rezepte

Přátelé přejeme Vám všem dobrou sladkou chuť!

VIDEO NÁVOD: