Tato hruškovo-jablečná buchta je osvědčeným receptem, který potěší každou chuťovku. Je jednoduchá na přípravu a výsledek stojí za to! Pokud hledáte dokonalý recept na podzimní odpoledne, jste na správném místě.
Ingredience:
Těsto:
- 3 vejce
- 200g cukru krystal
- 1 dcl oleje
- 1 dcl mléka
- 200g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Náplň:
- Nahrubo nastrouhaná jablka a hrušky
- Nasekané ořechy (volitelné)
Dekorace:
- Zakysaná smetana
- Vanilkový cukr
- Skořice
Postup:
1) Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem krystal. Přidejte olej a mléko a promíchejte. Postupně přidávejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
2) Vymažte a vysypte plech. Těsto rovnoměrně rozprostřete po plechu.
3) Náplň: Na těsto rovnoměrně rozložte nastrouhaná jablka a hrušky. Pokud používáte ořechy, posypte je po ovoci.
4) Pečte v předehřáté troubě na 175°C po dobu 25 minut nebo dokud není buchta pevná na dotek a zlatavá.
5) Dekorace: Nechte buchtu vychladnout. Potřete ji zakysanou smetanou a posypte směsí vanilkového cukru a skořice.
Vyzkoušejte také – Nadýchané jogurtové koláčky s oblíbenou náplní
Závěr:
Tato hruškovo-jablečná buchta je dokonalá pro každou příležitost, ať už jde o rodinné setkání, oslavu nebo jen odpolední čaj. Užijte si sladký okamžik s touto vynikající buchtou!