Pečená krkovice na zelenině s rýží

Pečená krkovice je tradiční pokrm, který mnozí z nás znají hlavně z nedělních obědů u babičky. V kombinaci se zeleninou a výraznou omáčkou získáte skvělý základ pro lahodný hlavní chod. Doplněný voňavou jasmínovou rýží s nádechem kurkumy se stane nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Pečená krkovice na zelenině s rýží
Zdroj: Vaření je zábava

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová krkovice: 3-5 plátků
  • Tři cibule
  • Sedm žampionů
  • Dva stroužky česneku
  • Dvě papriky
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • Olej
  • Kečup: 1 dl
  • Vývar: 2 dl
  • Sojová omáčka tmavá: 1 lžíce

Příloha:

  • Jasmínová rýže
  • Voda
  • Olej
  • Sůl
  • Kurkuma

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli nakrájejte na jemno, žampiony na půlměsíčky, červenou papriku na proužky a česnek nadrobno.

2. Vepřové plátky krkovice posypejte solí, černým mletým pepřem a položte je na pánev s rozehřátým olejem – smažte je z každé strany do zlatohněda po osmažení je přendejte na talíř.

3. Do stejné pánve nasypejte nakrájenou cibuli, žampiony, červenou papriku – společně je na mírném ohni osmahnete a pak přilijte kečup – promíchejte, dále přidejte nakrájený česnek, přilijte tmavou sojovou omáčku a zalijte vývarem – nechejte 3 minuty povařit a poté přelijte do zapékací mísy.

4. Navrch položte smažené plátky krkovice a pečte v předehřáté troubě 30 min při 200 °C. Nezapomeňte maso par krát otočit!

5. Rýži uvařte podle návodu na obalu, nejlépe však al dente a přisypejte k ní kurkumu, změní barvu a bude žlutá.

6. Pečenou krkovici na zelenině podávejte s rýži spojenou s kurkumou a hlavně s velkou láskou a grácií.

Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!


PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEO NÁVOD:

Vyzkoušejte také:

Vepřové kapsy plněné sušenými houbami a šťouchané brambory s cibulkou a pažitkou

Selské brambory pro zaneprázdněné – oběd hotový za pár minut

Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou


Tato pečená krkovice na zelenině je ideálním pokrmem pro rodinné oslavy, svátky nebo jen pro chvíle, kdy si chcete dopřát něco výjimečného. Omáčka s kečupem a sojovou omáčkou dodá masu šťavnatost a specifický charakter, zatímco jasmínová rýže s kurkumou doplní celkovou chutě a aroma. Mějte na paměti, že dobrá jídla potřebují svůj čas, takže neuspěchejte a užijte si každý krok přípravy. Dobrou chuť!