Lahodný pařížský krém je oblíbeným doplňkem mnoha dezertů. Jeho hedvábná textura a bohatá čokoládová chuť je ideální pro moučníky, poháry, cukroví a další sladkostí. Navíc je jeho příprava poměrně snadná, takže i pokud nejste zkušeným cukrářem, můžete si tento krém snadno připravit doma.
Suroviny:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 150 g cukru krupice
- 5 lžic prosátého kakaa
- 200 g čokolády na vaření
- 250 g másla
Postup:
1) V kastrolu za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme z plotny.
2) Do horké směsi přidáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme do chvíle, než se obě složky zcela rozpustí a směs je hladká.
3) Krém necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme, aby se vytvořila hladká a jednolitá struktura.
4) Po vychladnutí přesuneme krém do lednice, kde by měl nejlépe přes noc uzrát.
5) Před servírováním krém vyšleháme šlehačem do nadýchané konzistence. Pokud je příliš tuhý, můžete ho trochu nahřát, aby se lépe šlehal.
Tip: Pro co nejlepší výsledek by měly mít všechny přidávané suroviny stejnou teplotu, zejména máslo.
Univerzální vanilkový pudinkový krém nejen do vánočního cukroví
Ať už tento krém použijete jako náplň do dortu, na dekoraci cukroví nebo prostě jen tak na lžíci, věříme, že si ho zamilujete stejně tak, jako my!