Těšíme se, že vám představíme tento úžasný recept na bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní. Nejenom, že skvěle chutnají, ale jsou také snadné na přípravu. Pokud hledáte zdravou, ale sladkou pochoutku, jste na správném místě.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek ovesných vloček (bez lepku)
- 1/4 šálku mandlového mléka (neslazeného)
- 1 banán (středně velký, zralý)
- 1 vajíčko
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce avokádového oleje (nebo kokosového oleje, na smažení)
- kousky čokolády
1. Přidejte ovesné vločky, mandlové mléko, banán, vajíčko, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a skořici do mixéru nebo kuchyňského robotu. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
2. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte olej na středním ohni. Nalejte malé množství těsta na pánev. Na střed každého lívance položte kousek čokolády (jemně ji přitiskněte dolů) a přikryjte další vrstvou těsta. Smažte asi 2-3 minuty, dokud se na lívancích nezačnou tvořit bublinky a okraje vypadají pevně.
3. Otočte každý lívanec a smažte dalších pár minut na středně nízkém ohni, dokud nezezlátnou.
4. Opakujte s celým těstem. Vyndejte z pánve a podávejte.
Dobrou chuť! 🙂