Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní – naprosto jednoduchý recept!

Těšíme se, že vám představíme tento úžasný recept na bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní. Nejenom, že skvěle chutnají, ale jsou také snadné na přípravu. Pokud hledáte zdravou, ale sladkou pochoutku, jste na správném místě.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní - naprosto jednoduchý recept!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní

Co budeme potřebovat:
  • 1 šálek ovesných vloček (bez lepku)
  • 1/4 šálku mandlového mléka (neslazeného)
  • 1 banán (středně velký, zralý)
  • 1 vajíčko
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce avokádového oleje (nebo kokosového oleje, na smažení)
  • kousky čokolády

1. Přidejte ovesné vločky, mandlové mléko, banán, vajíčko, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a skořici do mixéru nebo kuchyňského robotu. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní - naprosto jednoduchý recept!
Zdroj: mydeliciousmeals.com
Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní - naprosto jednoduchý recept!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

2. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte olej na středním ohni. Nalejte malé množství těsta na pánev. Na střed každého lívance položte kousek čokolády (jemně ji přitiskněte dolů) a přikryjte další vrstvou těsta. Smažte asi 2-3 minuty, dokud se na lívancích nezačnou tvořit bublinky a okraje vypadají pevně.

Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní - naprosto jednoduchý recept!
Zdroj: mydeliciousmeals.com
Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní - naprosto jednoduchý recept!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

3. Otočte každý lívanec a smažte dalších pár minut na středně nízkém ohni, dokud nezezlátnou.

Bezlepkové ovesné lívance s čokoládovou náplní - naprosto jednoduchý recept!
Zdroj: mydeliciousmeals.com

4. Opakujte s celým těstem. Vyndejte z pánve a podávejte.

Dobrou chuť! 🙂