Medvědí tlapky: Klasické vánoční cukroví

Medvědí tlapky jsou lahodnou a tradiční součástí vánočního cukroví, které si zamilovaly generace. Jejich výroba je jednoduchá, ale výsledek stojí za to. Zde je recept na dokonalé medvědí tlapky plné chutí, který jistě potěší všechny vaše blízké.

Zdroj: istockphoto.com

Ingredience:

  • 170 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 130 g másla
  • 60 g mleté ořechy
  • 30 g holandského kakaa na pečení
  • 1 špetka skořice
  • 1 špetka mletého hřebíčku
  • Citronová kůra podle chuti

Postup:

1) Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, kakao, hřebíček, skořici, citronovou kůru, ořechy a máslo do hladkého těsta.

2) Těsto přesuňte na pracovní plochu a ještě chvíli hněte rukama, dokud není hladké.

3) Z těsta vytvarujte cihličku, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 3 hodiny, ideálně ale přes noc.

4) Předehřejte troubu na 170 °C.

5) Odleželé těsto nakrájejte na menší kousky a vložte je do vymazaných formiček.

6) Plníme pouze do ¾ formičky, těsto vmáčkneme a přebytečné odlomíme.

7) Pečte 12 – 15 minut, nebo dokud nejsou medvědí tlapky zlatavé.

8) Po upečení je nechte chvíli vychladnout a ještě teplé je vyklepněte z formiček.

9) Před podáváním je posypte moučkovým cukrem pro dokonalý vzhled.

Vyzkoušejte také:

Závěrem:

Medvědí tlapky jsou nejenom chutnou, ale i vizuálně krásnou součástí vánočního stolu. Ať už je budete připravovat pro rodinu nebo pro návštěvu, jistě uděláte radost. Tak neváhejte a pusťte se do pečení této tradiční vánoční pochoutky!