Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem

Vítejte v našem receptu na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky! Sledujte krok za krokem, jak připravit tyto lahodné pochoutky přímo z pohodlí vaší kuchyně. Nenechte si ujít tento jednoduchý návod na vytvoření dokonalého francouzského dezertu. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

Pařížské rohlíčky

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vaječné bílky
  • 300 g krystalového cukru
  • 300 g vlašských ořechů

Krém:

  • 5 vajec střední velikosti
  • 180 g krystalového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 500 g másla

Čokoládová poleva:

200 g tmavé čokolády (52 %)
100 g kokosového oleje


Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Nasypejte 300 g krystalového cukru a 4 vaječné bílky do hlubší mísy tak, aby se veškerý cukr ponořil do bílků. Dále míchejte občas a sledujte teplotu. Zahřejte bílky na teplotu 72-76 stupňů Celsia.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts
Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

2. Přelijte do mísy a šlehejte asi 10 minut. Sníh po vyšlehání bude krásně hustý a lesklý.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

3. Během šlehání vychladne, takže ihned do něj dvakrát přidejte jemně namleté vlašské ořechy. Míchejte pouze vařečkou.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

4. Sníh přeložte do cukrářského sáčku a konec odstřihněte podle toho, jak velké budete dělat rohlíčky. Na plech vyložený papírem na pečení stříkejte rohlíčky. Mokrým prstem je můžete upravit.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

5. Pečte při 190 °C asi 5 – 6 minut. Po vypnutí trouby provětrejte dvířka a rohlíčky ještě 10 minut dosušte. Nechte vychladnout a pokračujte přípravou krému.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

6. Krém: Přidejte 180 g krystalového cukru do 5 vajec a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vajíčka pasterizujte stejným způsobem jako bílky. Vajíčka zahřejte nad parou na teplotu 72-76 stupňů Celsia.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts
Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

7. Přelijte do větší mísy a na vysokých otáčkách šlehejte do vychladnutí, trvá to asi 15 minut.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

8. Přidejte 3 lžíce kvalitního kakaa a pokračujte ve šlehání. Máslo pokojové teploty nakrájejte na menší kousky a postupně přidejte a šlehejte. Krém by měl vychladnout a zahustit.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts
Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

9. Náplň dejte do cukrářského sáčku a dejte ozdobnou špičku. Naneste na vychladlé rohlíčky. Rožky s krémem dejte do ledničky ztuhnout.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts
Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts
Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

10. Čokoládová poleva: Do hluboké nádoby nalomte 200 g kvalitní hořké čokolády a přidejte 100 g kokosového oleje nebo jiného rostlinného tuku. V horké lázni nechte roztopit. Polevu nechte vychladnout na 29 stupňů Celsia.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

11. Do čokolády ponořte pouze krém a nechte dobře odtéct. Nechte vychladnout a podávejte.

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

Dobrou chuť!

Návod na nejlepší domácí Pařížské rohlíčky: Krok za krokem
Zdroj: YouTube/LiViera Desserts

VIDEO RECEPT: