Pokud hledáte recept na výtečný pokrm, který spojuje hovězí plátky s čerstvou zeleninou a lahodnou bramborovou kaší, jste na správném místě. Tento jednoduchý a chutný recept se rychle stane vaší oblíbenou volbou pro obědy i večeře. Pojďme se pustit do vaření!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí plátky na zelenině s bramborovou kaší
Co budeme potřebovat:
Na maso:
- 150 g anglická slanina
- 300 g hovězí plecko
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- hladká mouka – na obalování
Zelenina:
- 80 g mrkev
- 50 g petržel
- 70 g celer
- 1 lžička třtinového cukru
- máslo
- větvička rozmarýnu – podle chuti
Další:
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 jarní cibulky
- 2 dl bílého vína
- 4 větší žampiony
- 4 stroužky česneku
- demi glace – silný vývar (recept ve videu níže)
- 1 lžíce tmavé sojové omáčka
Příloha:
- brambory + mléko
Jak budeme postupovat:
1. Slaninu nakrájejte na malé kousky a vhoďte na pánev – smažte na mírném ohni a když slanina pustí tuk, vyjměte ji, aby se nepřipálila.
2. Hovězí maso nakrájejte na plátky a posypejte z obou stran solí, černým mletým kořením a poté je obalte v mouce.
3. Následně je položte do pánve a na výpečku ze slaniny nechejte okořeněné hovězí plátky osmažit z obou stran.
4. Když jsou plátky opečené, vraťte slaninu zpět na pánev a vyjměte maso na talíř.
5. Poté přidejte mrkev, petržel a celer nakrájené nadrobno – promíchejte a dochuťte třtinovým cukrem – promíchejte a také položte plátek másla a větvičku rozmarýnu – znovu promíchejte. Pak okořeňte černým pepřem, přidejte rajčatový protlak a nadrobno nakrájenou jarní cibulku – společně povařte a na závěr zalijte bílým vínem.
6. Přidejte žampiony nakrájené na půlměsíčky, česnek nakrájený nadrobno, demi glace a ještě přilijte tmavou sojovou omáčku – znovu promíchejte.
7. Vložte plátky masa – vařte na mírném ohni, dokud nebude maso měkké.
8. Hovězí plátky na zelenině podávejte s připravenou bramborovou kaší a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Video recept na omáčku demi hlace: