Skořicové stromečky – vánoční cukroví

Připravte si nádherně vonící vánoční cukroví v podobě skořicových stromečků. Jejich výrazná chuť a aroma skořice ve spojení s vlašskými ořechy je skvělým doplňkem ke vánočnímu stolu.

Zdroj: Dagmar Šebková

Ingredience:

  • 250 g moučkového cukru
  • 75 g bílků
  • 1 g soli
  • 350 g nastrouhaných vlašských ořechů
  • 7 g mleté skořice

Postup přípravy:

1) Příprava sněhu: V míse šleháme bílky se solí. Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr a šleháme do tuha.

2) Oddělení sněhu: Z ušlehaného sněhu si odkladáme menší množství stranou. Toto bude sloužit k pozdějšímu potření cukroví.

3) Příprava těsta: Do zbývajícího sněhu vmícháme mleté vlašské ořechy a skořici. Směs důkladně promícháme do jednotné konzistence.

4) Odpočinek: Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočívat v lednici.

5) Tvarování a pečení: Po odpočinku těsto vyválíme na pomoučněném povrchu do tloušťky cca 8 mm. Vykrajujeme hvězdičky či jiné tvary podle vašeho výběru. Pokud chcete, můžete každý kousek potřít odděleným sněhem, který jsme si nechali stranou. Následně pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C přibližně 15 minut, dokud stromečky nejsou zlatavé.

Závěr:

Skořicové stromečky jsou křehké a plné vůně, která vás přenese přímo do vánočního času. Užijte si přípravu tohoto tradičního vánočního cukroví a sdílejte ho s rodinou a přáteli.