Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem!

Představujeme vám neodolatelnou čokoládovou švýcarskou roládu s nadýchaným vanilkovým krémem! Tento dezert je doslova sladkým snem, který si zamilujete na první sousto. Připravte se na cestu do světa lahodných chutí a nechte se unést tímto švýcarským kouskem radosti.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 60 g mouky
  • 35 g kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 8 g vanilkového cukru
  • 4 vajec
  • 140 g cukru
  • 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje

Pro sirup:

  • čerstvá pomerančová šťáva

Pro krém:

  • 400 ml smetany na šlehání (30-35%)
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce kakaového prášku

Ostatní:

  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • čokoláda – na ozdobu

Pečeme těsto na obdélníkovém plechu o rozměrech 30 x 40 cm.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Ve velké misce šlehejte vajíčka, krystalový cukr a vanilkový cukr mixérem, dokud nezískáte nadýchanou, objemnou a světlou hmotu.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Postupně přidejte (ve 2 etapách) prosátou mouku spolu s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Míchejte mixérem na nízkou rychlost.

3. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte mixérem na nízké rychlosti.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně ho rozetřete.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Pečte těsto přibližně 12 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Jakmile vyndáte těsto z trouby, posypte ho moučkovým cukrem.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Pak přeneste těsto na čistou kuchyňskou utěrku a odstraňte pečicí papír z povrchu. Srolujte ho s využitím utěrky, začněte od kratšího okraje. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu
Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Připravte krém: Smetanu na šlehání šlehejte (studenou, z lednice) do doby, kdy se objeví měkké špičky. Pak přidejte slazené kondenzované mléko a vanilkový cukr. Míchejte, dokud se neobjeví pevné špičky.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Sestavte švýcarskou roládu: Rozbalte těsto a potřete ho pomerančovým sirupem pomocí štětce.

10. Rozetřete polovinu krému na těsto a srolujte ho do rolády.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Přidejte kakao do zbylého krému a mixujte. Poté ho přeneste do sáčku a naneste ho na povrch rolády, kterou pak vyrovnejte a udělejte pruhy vidličkou.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu
Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Posypejte roládu nastrouhanou nebo nasekanou čokoládou.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Dejte roládu na minimálně 60 minut do lednice.

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Nasekejte ji na porce a podávejte s radostí!

Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť spolu s vašimi blízkými!