Představujeme vám neodolatelnou čokoládovou švýcarskou roládu s nadýchaným vanilkovým krémem! Tento dezert je doslova sladkým snem, který si zamilujete na první sousto. Připravte se na cestu do světa lahodných chutí a nechte se unést tímto švýcarským kouskem radosti.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládová švýcarská roláda s vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 60 g mouky
- 35 g kakaového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru
- 4 vajec
- 140 g cukru
- 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje
Pro sirup:
- čerstvá pomerančová šťáva
Pro krém:
- 400 ml smetany na šlehání (30-35%)
- 8 g vanilkového cukru
- 200 g slazeného kondenzovaného mléka
- 2 lžíce kakaového prášku
Ostatní:
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- čokoláda – na ozdobu
Pečeme těsto na obdélníkovém plechu o rozměrech 30 x 40 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Ve velké misce šlehejte vajíčka, krystalový cukr a vanilkový cukr mixérem, dokud nezískáte nadýchanou, objemnou a světlou hmotu.
2. Postupně přidejte (ve 2 etapách) prosátou mouku spolu s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Míchejte mixérem na nízkou rychlost.
3. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte mixérem na nízké rychlosti.
4. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně ho rozetřete.
5. Pečte těsto přibližně 12 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
6. Jakmile vyndáte těsto z trouby, posypte ho moučkovým cukrem.
7. Pak přeneste těsto na čistou kuchyňskou utěrku a odstraňte pečicí papír z povrchu. Srolujte ho s využitím utěrky, začněte od kratšího okraje. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
8. Připravte krém: Smetanu na šlehání šlehejte (studenou, z lednice) do doby, kdy se objeví měkké špičky. Pak přidejte slazené kondenzované mléko a vanilkový cukr. Míchejte, dokud se neobjeví pevné špičky.
9. Sestavte švýcarskou roládu: Rozbalte těsto a potřete ho pomerančovým sirupem pomocí štětce.
10. Rozetřete polovinu krému na těsto a srolujte ho do rolády.
11. Přidejte kakao do zbylého krému a mixujte. Poté ho přeneste do sáčku a naneste ho na povrch rolády, kterou pak vyrovnejte a udělejte pruhy vidličkou.
12. Posypejte roládu nastrouhanou nebo nasekanou čokoládou.
13. Dejte roládu na minimálně 60 minut do lednice.
14. Nasekejte ji na porce a podávejte s radostí!
Přejeme vám dobrou chuť spolu s vašimi blízkými!