Oblíbený dezert každého: Trubičky plněné vanilkovým krémem

Vítejte v říši sladkostí! Dnes se ponoříme do světa oblíbeného dezertu, který si získal srdce všech – trubičky plněné vanilkovým krémem. Tento sladký poklad je králem mezi dezerty.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Oblíbený dezert každého: Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

Trubičky plněné vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 270 g mouky
  • 130 g zakysané smetany
  • 125 g másla
  • špetka soli

Pro vanilkový krém:

  • 3 žloutky
  • 100 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 2 plné lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 g měkkého másla
  • 10 g vanilkového cukru

Dekorace:

  • moučkový cukr

Z těchto surovin dostanete 20 trubiček.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte krém: Do hrnce s tlustým dnem dejte mléko, krystalový cukr, vanilkový cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte, aby nezůstaly hrudky.

2. Vařte krém 1 minutu od prvního varu, za nepřetržitého míchání, na mírném ohni. Krém by měl zhoustnout.

3. Sejměte z ohně a přesuňte do suché mísy.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Přikryjte potravinovou fólií tak, aby přímo přiléhala na povrch krému, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

5. V mixéru ušlehejte měkké máslo (pokojové teploty).

6. Postupně (lžíce po lžíci) vmíchejte ušlehané máslo do uvařeného krému, dobře míchejte dokud nedosáhnete homogenní směsi.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Připravte těsto: prosejte mouku, přidejte špetku soli a studené nakrájené máslo do hluboké mísy. Všechno promíchejte rukama, dokud nezískáte drobivé těsto.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Přidejte zakysanou smetanu. Nejprve promíchejte lžící a poté těsto spojte rukama – pouze do dosažení homogenní konzistence. Mělo by být měkké a nelepivé.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Přikryjte těsto potravinovou fólií a dejte ho na 30 minut do lednice.

10. Tvořte trubičky: Pracujte na pomoučeném vále, těsto rozválejte na obdélníkovou placku o tloušťce 2 mm a pak nařežte na proužky o šířce 2 cm.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Každý proužek těsta narolujte na kovovou formu pro trubičky: natěsno, přesahujte okraje, aby vznikla jednotná trubička bez trhlin.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Trubičky položte na plech s pečicím papírem. Pečte je, dokud nezezlátnou, v předem vyhřáté troubě na 180 °C.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Nechte je vychladnout a poté opatrně odstraňte kovové formy uprostřed.

14. Naplňte trubičky vanilkovým krémem pomocí stříkačky s tryskou o průměru zhruba 1 cm.

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Posypte moučkovým cukrem a podávejte s chutí!

Trubičky plněné vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť ve společnosti svých blízkých!