Vítejte v říši sladkostí! Dnes se ponoříme do světa oblíbeného dezertu, který si získal srdce všech – trubičky plněné vanilkovým krémem. Tento sladký poklad je králem mezi dezerty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Trubičky plněné vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 270 g mouky
- 130 g zakysané smetany
- 125 g másla
- špetka soli
Pro vanilkový krém:
- 3 žloutky
- 100 g cukru
- 250 ml mléka
- 2 plné lžíce kukuřičného škrobu
- 100 g měkkého másla
- 10 g vanilkového cukru
- moučkový cukr
Z těchto surovin dostanete 20 trubiček.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte krém: Do hrnce s tlustým dnem dejte mléko, krystalový cukr, vanilkový cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte, aby nezůstaly hrudky.
2. Vařte krém 1 minutu od prvního varu, za nepřetržitého míchání, na mírném ohni. Krém by měl zhoustnout.
3. Sejměte z ohně a přesuňte do suché mísy.
4. Přikryjte potravinovou fólií tak, aby přímo přiléhala na povrch krému, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
5. V mixéru ušlehejte měkké máslo (pokojové teploty).
6. Postupně (lžíce po lžíci) vmíchejte ušlehané máslo do uvařeného krému, dobře míchejte dokud nedosáhnete homogenní směsi.
7. Připravte těsto: prosejte mouku, přidejte špetku soli a studené nakrájené máslo do hluboké mísy. Všechno promíchejte rukama, dokud nezískáte drobivé těsto.
8. Přidejte zakysanou smetanu. Nejprve promíchejte lžící a poté těsto spojte rukama – pouze do dosažení homogenní konzistence. Mělo by být měkké a nelepivé.
9. Přikryjte těsto potravinovou fólií a dejte ho na 30 minut do lednice.
10. Tvořte trubičky: Pracujte na pomoučeném vále, těsto rozválejte na obdélníkovou placku o tloušťce 2 mm a pak nařežte na proužky o šířce 2 cm.
11. Každý proužek těsta narolujte na kovovou formu pro trubičky: natěsno, přesahujte okraje, aby vznikla jednotná trubička bez trhlin.
12. Trubičky položte na plech s pečicím papírem. Pečte je, dokud nezezlátnou, v předem vyhřáté troubě na 180 °C.
13. Nechte je vychladnout a poté opatrně odstraňte kovové formy uprostřed.
14. Naplňte trubičky vanilkovým krémem pomocí stříkačky s tryskou o průměru zhruba 1 cm.
15. Posypte moučkovým cukrem a podávejte s chutí!
Přejeme dobrou chuť ve společnosti svých blízkých!