Fantastické ořechově-skořicové mini croissanty jsou lahodné pečivo, které si zamilujete při čajové chvilce. Tyto malé kousky radosti jsou plné oříšků, skořice a sladkého těsta, které se krásně rozplývá v ústech.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ořechově-skořicové mini croissanty
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- jedno vajíčko
- 140 g řeckého jogurtu
- 100 g měkkého másla
- 270-300 g hladké mouky
- jedna čajová lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Na náplň:
- 100 g vlašských ořechů
- 80 g cukru
- jedna čajová lžička mleté skořice
Z těchto ingrediencí získáte 24 rohlíčků (přibližně 640 g).
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: V míse rozšlehejte vajíčko se špetkou soli.
2. Přidejte řecký jogurt a dobře promíchejte.
3. Přidejte měkké máslo (pokojové teploty) a znovu promíchejte. Pokud preferujete mixér, můžete použít mixér.
4. Přidejte polovinu prosáté mouky a prášek do pečiva. Zamíchejte vidličkou, lžící nebo špachtlí.
5. Postupně přidávejte zbylou mouku. Vypracujte těsto rukama. Mělo by být hladké, měkké a nelepivé.
6. Přikryjte těsto potravinovou fólií a dejte ho na 10 minut do lednice.
7. Připravte náplň: Vlašské ořechy rozemelte v mixéru a smíchejte je s cukrem a mletou skořicí.
8. Vytvarujte croissanty: Dejte 1/3 připravené náplně na pracovní plochu a položte těsto na vrch.
9. Posypte těsto moukou a rozválejte ho na kolečko o tloušťce 2-3 mm.
10. Rozetřete zbylou náplň na povrch těsta.
11. Poté rozřízněte těsto na 24 stejných trojúhelníků.
12. Každý trojúhelník zrolujte.
13. Přendejte rohlíčky na plech vyložený pečicím papírem.
14. Pečte přibližně 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
15. Nechte je vychladnout.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂