Vítejte ve světě lahodných pochoutek! Naše ořechové medovníky jsou něco úplně mimořádného – jsou měkké, voňavé a jemné, a my vám rádi představíme jejich tajemství. Připravte se na nejlepší chuťový zážitek vašeho života!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ořechové medovníky
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 vejce
- 100 ml rostlinného oleje
- 150 g medu
- 1 lžička perníkového koření
Pro potírání:
- 1 vejce
Jak budeme postupovat:
1. V míse smíchejte celá vejce s prosátým cukrem.
2. Přidejte med a olej a dobře promíchejte.
3. Mleté ořechy vmíchejte do tekuté směsi.
4. Mouku prosejeme do jiné větší mísy a vmícháme sodu bikarbónu, prášek do pečiva a perníkové koření.
5. Tekutou medovo-ořechovou směs nalijte na mouku a rukama vypracujte tuhé těsto.
6. Pokud je těsto příliš lepivé i po spojení do jednoho bochníku, přidejte trochu mouky a znovu propracujte.
7. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky alespoň na 12 hodin.
8. Druhý den těsto rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte perníčky.
9. Poté vykrojte perníčky a položte je na vymaštěný plech. Před pečením potřete perník rozšlehaným vejcem.
10. Perníčky lze po vychladnutí zdobit polevou, stejně jako tradiční perníčky. Nebo před pečením vložte do středu každého z nich polovinu nebo čtvrtinu ořechu a upečte je i s ořechy.
11. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova (asi 8 minut).
12. Po upečení je přendejte na talíř a podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přejeme dobrou chuť!