Nejlepší recept na ořechové medovníky: Měkké, voňavé a jemné dobroty!

Vítejte ve světě lahodných pochoutek! Naše ořechové medovníky jsou něco úplně mimořádného – jsou měkké, voňavé a jemné, a my vám rádi představíme jejich tajemství. Připravte se na nejlepší chuťový zážitek vašeho života!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Ořechové medovníky – měkké, voňavé a jemné
Zdroj: iStockphoto

Ořechové medovníky

Co budeme potřebovat:
  • 500 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 150 g medu
  • 1 lžička perníkového koření

Pro potírání:

  • 1 vejce

Jak budeme postupovat:

1. V míse smíchejte celá vejce s prosátým cukrem.

2. Přidejte med a olej a dobře promíchejte.

3. Mleté ořechy vmíchejte do tekuté směsi.

4. Mouku prosejeme do jiné větší mísy a vmícháme sodu bikarbónu, prášek do pečiva a perníkové koření.

5. Tekutou medovo-ořechovou směs nalijte na mouku a rukama vypracujte tuhé těsto.

6. Pokud je těsto příliš lepivé i po spojení do jednoho bochníku, přidejte trochu mouky a znovu propracujte.

7. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky alespoň na 12 hodin.

8. Druhý den těsto rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte perníčky.

9. Poté vykrojte perníčky a položte je na vymaštěný plech. Před pečením potřete perník rozšlehaným vejcem.

10.  Perníčky lze po vychladnutí zdobit polevou, stejně jako tradiční perníčky. Nebo před pečením vložte do středu každého z nich polovinu nebo čtvrtinu ořechu a upečte je i s ořechy.

11. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova (asi 8 minut).

12. Po upečení je přendejte na talíř a podávejte s láskou a skvělou chutí.

Přejeme dobrou chuť!