Pro milovníky masa – Palačinky plněné mletým masem a rýží

Vítejte v říši chutí pro pravé gurmány masa! Dnes vám představíme recept na palačinky plněné lahodným mletým masem a rýží, které vás okouzlí svou sytou a bohatou chutí. Toto jedinečné jídlo je pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na výtečném pokrmu s masem. Připravte se na chuťový zážitek!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Palačinky plněné mletým masem a rýží
Zdroj: retete-usoare.eu

Palačinky plněné mletým masem a rýží

Co budeme potřebovat:

Pro palačinky:

  • 500 ml mléka
  • 500 ml vody
  • 3 vajíčka
  • 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje (4 lžíce)
  • 320 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky cukru
  • ¼ lžičky jedlé sody

Pro náplň:

  • 500 g již uvařeného mletého masa (libovolného druhu – my jsme použili hovězí maso)
  • 100 g rýže
  • 20-30 g másla
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • 100-200 ml vývaru

Další:

  • máslo nebo olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto na palačinky: v hluboké míse smíchejte vajíčka, mléko, sůl a cukr.

2. Přidejte prosátou mouku spolu s jedlou sodou. Dobře promíchejte, aby nezůstaly hrudky.

3. Přidejte studenou vodu. Zamíchejte.

4. Přilijte rafinovaný slunečnicový olej. Zamíchejte.

Palačinky plněné mletým masem a rýží

5. Nechte těsto odpočinout po dobu 30-40 minut. Tímto způsobem se mouka napustí a palačinky se nebudou při smažení trhat.

6. Rozpalte pánvičku a před smažením první palačinky ji potřete olejem. Na pánvičce rozetřete jednu malou lžíci těsta, při sklánění pánvičky v různých směrech. Měli byste dostat tenkou palačinku: smažte ji na středním ohni z obou stran.

Palačinky plněné mletým masem a rýží Palačinky plněné mletým masem a rýží

7. Z této dávky těsta získáte asi 25 palačinek.

Palačinky plněné mletým masem a rýží

8. Připravte náplň: rýži uvařte v osolené vodě do měkka. Přesuňte ji do misky a smíchejte s 20-30 g másla.

9. Vařené a vychladlé maso nakrájejte na malé kousky.

10. Cibuli nakrájejte na drobné kostky a smažte na malém množství slunečnicového oleje, dokud nebude hotová.

11. V míse smíchejte nasekané vařené maso, vařenou rýži, smaženou cibuli, 100 ml hovězího vývaru a mletý černý pepř podle chuti. Ochutnejte směs a případně přidejte trochu soli. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat další hovězí vývar.

Palačinky plněné mletým masem a rýží Palačinky plněné mletým masem a rýží

12. Dejte na jeden kraj palačinky malou lžičku náplně a pak její okraje přehněte směrem ke středu, aby se náplň nacházela na vrchní části. Poté palačinku zrolujte.

Palačinky plněné mletým masem a rýží Palačinky plněné mletým masem a rýží

13. Stejným způsobem naplňte všechny palačinky.

Palačinky plněné mletým masem a rýží

14. Smažte palačinky plněné masem na pánvičce s trochou másla nebo oleje z obou stran. Můžete smažit všechny najednou nebo jen některé z nich a zbytek uložit do lednice a smažit později. Můžete je také zmrazit.

Palačinky plněné mletým masem a rýží Palačinky plněné mletým masem a rýží

Podávejte palačinky plněné masem!

Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!